Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پرستارها بعد از شیوع کرونا در جهت حفظ سلامت جامعه به فعالیت جهاد‌ی خود ادامه دادند. در این میان از نقش و فعالیت دانشجویان پرستاری نیز نباید گذشت. با وجود شرایط خطرناکی که حضور در بیمارستان‌ها برای این دانشجویان دارد، آنها در بخش‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند تا تحصیل خود را به اتمام رسانده و بتوانند به جرگه هم صنف‌های خود در بیمارستانها بپیوندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتلای دانشجویان به کرونا

نیلوفر خالونجاد دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی ساوه در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: دانشگاه وسایل بهداشتی مورد نیاز دانشجویان را تهیه و در اختیار آنها قرار داده بود، با این وجود 7 نفر از دانشجویان در طول دوره کارورزی به کرونا مبتلا شدند.

وی با اشاره به اینکه برای گذراندن درسهای عملی و کارورزی دانشجویان گروه بندی شدند، اظهار کرد: دانشجویان در قالب گروه‌های کوچکتر به محل کارورزی می‌رفتند و زمان برگزاری واحدهای عملی از نظر تعداد روز فشرده شده بود. دانشجویان در هر روز ساعت بیشتری را در محل کارورزی می‌گذراندند و به جای یک شیفت، 2 شیفت حضور داشتند.

خالو نجاد ضمن بیان این مطلب که درسهای عملی برای دانشجویان ترم‌های پایین‌تر هم به صورت فشرده در طول یک تا 2 هفته برگزار شد، ادامه داد: وقتی فردی از یک گروه به کرونا مبتلا می‌شد، ادامه کار گروه متوقف می‌شد تا از بقیه دانشجویان تست گرفته شود و در صورت سلامت روند آموزش‌ ادامه پیدا می‌کرد.

بازگشایی خوابگاه و آموزش مجازی

دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی ساوه درباره بازگشایی خوابگاه عنوان کرد: خوابگاه برای برگزاری دروس عملی بازگشایی شد و در اتاقهای 6 نفره، 2 نفر ساکن می‌شدند. محیط خوابگاه هم هر روز توسط کارکنان تاسیسات ضد عفونی می‌شد. یکی از دانشجویان خوابگاهی در طول دوره کاورزی به کرونا مبتلا شد که اتاق وی تخلیه و ضدعفونی شد.

این دانشجوی پرستاری درباره وضعیت آموزش مجازی در ترم گذشته اظهار کرد: مشکلاتی در آموزشها و امتحانات مجازی وجود داشت، که به مرور وضعیت بهتر شد. دانشگاه به مشکلات سامانه مجازی رسیدگی ‌کرد و عملکرد این سامانه بهبود یافت.

خالو نجاد یکی از مشکلات سامانه آموزش مجازی را دیر باز شدن سامانه و از دست دادن زمان امتحان عنوان کرد که در زمان امتحانات دانشجویان با آن مواجه شدند.

کمبود فضای آموزشی

دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی ساوه درباره مشکلات صنفی این دانشکده گفت: دانشکده علوم پزشکی ساوه به صورت مستقل اداره می‌شود و به خاطر کوچک بودن آن، شورای صنفی ارتباط خوبی با مسئولان دانشگاه دارد اما مشکلات زیادی در دانشگاه وجود دارند.

وی ادامه داد: دانشگاه خارج از شهر ساوه قرار دارد و برای حمل و نقل از اتوبوس‌های بسیار قدیمی استفاده می‌شود. سلف دانشگاه فضای بسیار کوچکی دارد بعضی اوقات دانشجویان باید منتظر بمانند تا با رفتن دیگر دانشجوها فضایی برای نشستن پیدا شود.

خالو نجاد درباره وضعیت خوابگاه و فضای آموزشی دانشگاه خاطرنشان کرد: از نظر فضای آموزشی با مشکل مواجه هستیم و برخی اوقات به خاطر کمبود کلاس درس، کلاسها در ساختمان آموزشی بیمارستان برگزار می‌شود. خوابگاه دانشگاه نیز به صورت مشارکتی است و دانشجویان نصف هزینه آن را که حدود 400 هزار تومان است، پرداخت می‌کنند.

دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی ساوه در پایان با اشاره به اینکه ترم گذشته، آخرین ترم تحصیل وی بوده و اکنون فارغ التحصیل شده است، گفت: به خاطر شرایط به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا انتخابات شورای صنفی برگزار نشد و هنوز برنامه‌ای برای انتخاب اعضای جدید شورای صنفی وجود ندارد.

366 / 320 شورای صنفی کرونا دانشجویان پرستاری علوم پزشکی ساوه نیلوفر خانلونجاد آموزش مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای صنفی کرونا دانشجویان پرستاری علوم پزشکی ساوه آموزش مجازی کرونا مبتلا آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۰۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت آنا در رابطه با ریشه‌های نارضایتی کنونی پرستاران اظهار کرد: ما از قبل هشدارهای لازم را در مورد نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری و اعتراض جامعه پرستاری به آن داده بودیم. با توجه به شرایط و مسائل مختلف پرستاری در سال 1402 و نبوده اراده‌ای برای حل آنها این پیشبینی وجود داشت که در سال 1403 نیز همچنان نارضایتی پرستاران وجود داشته باشد.

وی افزود: هیچ وقت سابقه نداشته که پرستاران در فرودین‌ماه اعتراض کنند اما ما شاهد بودیم که اعتراضات آنها در فارس و کهگیلویه و بویر احمد و چند استان دیگر انجام شد. پس از آن موضوع استعفای پرستاران به وجود آمد. قبلا ترک خدمت وجود داشت اما آمار آن بسیار کم بود، معاون پرستاری وزارت بهداشت در 27 آبان ماه 1402 در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها میزان ترک خدمت پرستاران را 15 درصد اعلام کرد، 15 درصد جمعیت 150 هزار نفر پرستاران حدود 20 هزار نفر می‌شود که آمار بسیار زیادی است. بعدها وی اعلام کرد که منظورش 5 درصد از پرستاران بود اما همین 5 درصد هم زیاد است.

اضافه کار اجباری

شریفی مقدم بیان کرد: هدف وزارت بهداشت این است که خدمت بهداشتی و درمانی را ارائه دهد، 600 هزار نفر کادر وزارت بهداشت هستند که در ستاد و صف هستند، بین 350 تا 400 هزار نفر در صف قرار دارند و 200 هزار نفر هم پشتیان آن هستند که به صورت مداوم باید نیروهای صف را که در متن ارائه خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند به صورت مداوم حمایت کنند. نیروهای صف متأسفانه نه تنها از سوی وزارت بهداشت حمایت نمی‌شوند بلکه گاه با آنها هم برخورد می‌‎شوند یکی از این برخوردها اضافه‌کاری‌های اجباری با استدلال بر کمبود نیروی کار است. مثلا یک پرستار که قاعدتا باید از 2 بیمار مراقبت کند باید از سه، چهار و گاه پنج بیمار مراقبت کند. این اضافه کار هم نرخ بسیار پایینی دارد. مثلا در بخش دولتی نرخ اضافه کار 20 هزار تومان است و اگر مثلا پرستاری 100 ساعت اضافه کار داشته باشد دو میلیون تومان به او تعلق می‌گیرد که از آن باید مالیات را نیز کثر کند.

وی تأکید کرد: از نظر پرستاران که اضافه‌کاری نباید اجباری باشد، در قانون مشاغل سخت و زیان آور آمده است که برای ارتقای بهره‌وری نباید زمان زیادی را در فضا و محیط سخت باقی بماند به همین دلیل قانون‌گذار ساعات کاری پرستاری را کاهش داده‌اند. گروه‌هایی به دیوان عدالت اداری نیز شکایت برده‌اند که دیوان هم به نفع پرستاران رأی داده است.

قائم مقام اسبق سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه فشار بر پرستاران از وزارت بهداشت تا بیمارستان وجود دارد، گفت: پرستار استخدام نمی‌شود تا کمبود نیرو جبران شود پرستاران حاضر هم ملزم است که اضافه‌کار به ایستد اگر هم این کار را انجام ندهد آن را جریمه کرده و مثلا از کارانه او کم می‌کند.

وی ادامه داد: این فشارها پرستارها را خسته و مستهلک می‌کنند و موجب می‌شود تا ترک کار کرده یا به صورت گروهی استعفا کند. استعفای تکی هم وجود دارد اما نمود چندانی ندارد. این موجب می‌شود که در نهایت بیمار آسیب ببیند و مراقبت لازم را دریافت نکند.

شریفی مقدم  با بیان اینکه تأمین نیروی پرستاری امروز یک مطالبه مردمی است، گفت: این حق مردم است که حداقل خدمات پرستاری را دریافت کند، اما سیستم بهداشتی و درمانی از یک سو نمی‌تواند پرستار استخدام کند و از سوی دیگر توانایی نگهداشت نیروی موجود را نیز ندارد.

او ادامه داد: نتیجه فشار بر جامعه پرستاری ترک شغل، استعفا و مهاجرت است، استعفای گروهی نیز یک شکل اعتراضی است تا مسئولان توجه بیشتری نشان دهند.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • تشکیل جلسه شورای امنیت برای گور‌های جمعی غزه
  • شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • داستان شکستن مارپیچ سکوت را برای نوه‌هایتان تعریف خواهید کرد
  • انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی